PODIJELI

Na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima netko je u noći sa četvrtka na petak zapalio cvijeće.

U Facebook grupi ‘Dubrava Zagreb naš kvart’, ali i na svom profilu, fotografije je objavila Marta Slezak-Martinko.

Marta Slezak Martinko/Facebook

Brojni su se članovi grupe ‘digli na noge’ tim više što je prije svega 15-ak dana na tom istom spomeniku netko nacrtao crvenu zvijezdu petokraku i to sve u neposrednoj blizini policijske postaje.

Ubrzo je u grupi postavljena i anketa oko toga da se prikupi novac i spomenik stavi pod videonadzor.

Mišljenja su podijeljena. Premda ih je većina za ulaganje u videonadzor, ima i onih koji smatraju da bi to trebao učiniti Grad.

Marta Slezak-Martinko/Facebook

Incident su najoštrije osudili u Udruzi veterana 145. brigade HV, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Danas 20. 04. 2018.g u noćnim ili jutarnjim satima ponovno je devastiran spomenik poginulim Hrvatskim braniteljima u Dubravi na način da je na podnožju spomenika zapaljen cvjetni aranžman i drugi sadržaj čime je na spomeniku nanešena velika materijalna šteta. No, daleko je veća šteta ona koja se ne može popraviti…taj spomenik našim poginulim suborcima je svetinja i ako ga nitko od nadležnih institucija ne bude mogao zaštititi, morati ćemo ga sami zaštititi…a mi to možemo…ako smo mogli braniti i obraniti našu Domovinu…sasvim sigurno možemo i sačuvati naše svetinje…

Najoštrije osuđujemo ovakav čin, i od institucija očekujemo da odrade svoj posao…molimo sve one koji nešto znaju o ovome dogadjaju da o istome obavijeste III PP Dubrava ili na tel. 192.
Ponovno pozivamo sve Hrvatske branitelje sa područja Dubrava da iskažemo zajednistvo uz poruku – zajedno u ratu …zajedno u miru.’

Screenshot/Facebook