PODIJELI

Od 17. do 22. travnja 2018. na području Republike Hrvatske održava se biciklistička utrka ‘Tour of Croatia’.

Utrka se održava u šest etapa od kojih zadnja, u nedjelju 22. travnja 2018. počinje u Samoboru u 13.10 sati, a završava u Zagrebu oko 16.40 sati.

Na području Gornjeg grada promet biti zatvoren između 13 i 17 sati, obzirom da se voze dva kruga utrke te je cilj utrke na Trgu svetog Marka.

Vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama Gornjeg grada i užeg centra Samobora i Zagreba.

Zbog održavanja biciklističke utrke u nedjelju, 22. travnja:

– od 11.30 do 13.15 sati, zatvorit će se prometu na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, a na ostalim ulicama na trasi kretanja promet će se zatvarati prije nailaska utrke pod pratnjom policije;

– od 6 do 17.30 sati u Zagrebu, bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje u:

– Gundulićevoj ulici, na dijelu od Mihanovićeve do Hebrangove,

– Ulici T. Brezovačkog, od Mesničke do Trga sv. Marka,

– Opatičkoj ulici, na dijelu od Ul. 29.10.1918. do Demetrove ulice,

– Medvedgradskoj ulici, istočna parkirališta južnije od Vrančićeve ulice,

– Tkalčićevoj ulici od TC „Kaptol“ do Mikloušićeve ulice

od 13 do 17 sati, u Zagrebu, ukinut će se:

taxi stajalište u Mesničkoj ulici,

taxi stajalište u Vlaškoj ulici, kod Kurelčeve ulice,

bus stajalište u Palmotićevoj ulici, južnije od Vlaške ulice;

od 13 do 17 sati u Zagrebu, preusmjerit će se tramvajski promet Ilicom na dijelu od Trga bana J. Jelačića do Frankopanske ulice.

Vozačima se preporučuje da u vremenu prolaska utrke koriste obilazne prometnice, npr. Branimirovu ulicu, Aveniju Dubrava, Zagrebačku avenija, Ulicu grada Vukovara i dr.

Biciklisti će u Zagreb stići iz smjera istoka Slavonskom avenijom oko 15.55 sati i nastaviti prema cilju na Trgu Svetog Marka gdje se očekuju oko 16.30 sati.

Na trasi kretanja biciklista, očekuju se kratkotrajni prekidi prometa.

U užem gradskom središtu, od 13 do 17 sati, tramvajske linije koje prometuju  središnjim gradskim trgom, vozit će obilazno preko Glavnog kolodvora.

Turistički vlakić će zadnji polazak ostvariti u 12 sati, nakon čega će se povući u spremište.

Autobusne linije 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 226 Kaptol – Remete – Svetice, prema potrebi će se od 15.15 sati preusmjeravati sa raskrižja Grškovićeve ulice i Ulice Medveščak desno na Ulicu Medveščak te na Mirogojsku cestu odakle će nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. Planirani polazak linije 105 Kaptol – Britanski trg u 16 sati, bit će skraćen do Cmroka te će stoga uobičajeni polazak sa Kaptola u 16.30 sati biti ostvaren sa Cmroka.

Prometne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu i koordinirati promet kako bi se, unatoč izmjenama, osigurala što bolja prometna povezanost.