PODIJELI

Nekoliko stotina građana okupljenih u kilometarskoj koloni duž aleje Bologne još jednom je iskazalo nezadovoljstvo Planom gospodarenja otpadom koji će se u četvrtak naći na dnevnom redu Skupštinske sjednice.

Zvukom truba podršku su okupljenima iskazali i vozači na aleji. Porukama ‘Zagreb zna i zaslužuje bolje!’, ‘Podsused za zdravu budućnost!’, ‘Nećete nam trovat Zagreb’,’Zdravlje nije biznis’ još su jednom poručili kako ne žele da se na području Podsusedske cementare postavi drobilica građevnog otpada.

PODSUSED (FOTO): Prosvjed protiv pogona za skladištenje otpada

‘Mi smo spremni ići sad do kraja. Gradonačelnik nas je nazvao ‘balvan revolucionarima’ pa ćemo, ako treba, staviti i balvane na cestu’, rekla je jedna sudionica prosvjeda za Radio Sljeme.

Uz peticiju od prikupljenih 7 i pol tisuća potpisa građana, cijelog zapadnog dijela grada, u bijelim majicama i sa zelenim maskama simbolično su izrazili nezadovoljstvo projektom da se smjesti postrojenje za obradu, prihvat i deponiranje građevnog otpada. Sve to Grad planira pod krinkom sanacije klizišta, rekla je jedna od okupljenih.

Građani Podsuseda, Resnika i Brezovice najavili su i svoj dolazak pred Gradsku Skupštinu.