PODIJELI

Zagreb nije dobio Plan gospodarenja otpadom. Gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak nije uspio prikupiti dovoljno ruku vijećnika u Gradskoj skupštini za prihvaćanje prijedloga Plana.

Naime, ovo je jedan od rijetkih slučaja da Bandiću nije prošao prijedlog koji može imati ozbiljne posljedice za budućnost grada. Ipak, gradonačelnik je najavio kako će se Plan svejedno provesti.

‘Ovdje se radi o sanaciji klizišta Kostanjek, gradnji kompostane, znači projektima koji će pomoći Zagrebu, ali nitko od vas neće poduprijeti takve prijedloge. No riješit ćemo i ovo, kako god vi glasali. Ili ćemo platiti 15 posto i ostatak europskim novcem ili 100 posto iz kredita i vlastitog džepa, ali mi ćemo to napraviti, kako god vi glasali’, rekao je Bandić te naglasio kako nitko nije predložio nikakvo alternativno rješenje ili lokaciju.

Na kraju ispada kako će se sadržaj Plana realizirati, iako on nije izglasan. Samo što će Grad, a time i građani, to skupo platiti, piše Jutarnji list.

Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo, prije početka glasovanja još je jednom podsjetila na važnost Plana.

‘Na Planu smo radili godinu dana i on je dobio zeleno svjetlo od svih nadležnih državnih institucija, provedena je javna rasprava i građani su imali priliku izraziti svoje mišljenje, koje smo mi detaljno analizirali. Dopune i izmjene mogu se kasnije napraviti, ali treba nam osnova’, rekla je Jozić te dodala kako lokacije nisu ‘sveto pismo’ i da se mogu mijenjati.

Zastupnici Plan ipak nisu usvojili, a čini se kako će njegov sadržaj biti svejedno realiziran.