PODIJELI

Korisnici Ubera u srijedu su dobili obavijest tvrtke da će cijene njihovih usluga u šest hrvatskih gradova biti veće.

Poslovni.hr je prenio njihovo pojašnjenje poslano sa adrese Uber Hrvatska pod naslovom ‘Nova sezona, nove cijene i novi automobili’:

“Približavanjem još jedne turističke sezone tijekom koje će Hrvatsku posjetiti milijuni stranih turista i gotovo tri godine nakon ulaska na hrvatsko tržište, tradicionalno se pripremamo za usklađivanje cijena u svim obalnim gradovima te od ove godine i u Zagrebu. To činimo, između ostalog, kako bi pratili ukupno kretanje cijena na cijelom tržištu, ali i doprinijeli našem cilju da korisnicima ponudimo još kvalitetniju uslugu kroz novija vozila, a partnerima-vozačima omogućimo veće prihode.

Promjene koje uvodimo povećat će razinu kvalitete usluge putem Uber aplikacije u Hrvatskoj tako što će sva vozila imati maksimalnu starost od sedam godina. Dodatno ćemo postrožiti uvjete za nastavak vožnje vozačima s nižom prosječnom ocjenom što korisnicima garantira još ugodniju i sigurniju vožnju. Zbog svega navedenoga, od sutra, 10. svibnja 2018., u 12h dolazi do povećanja cijena usluga u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Rijeci, Zadru i Šibeniku.

Nova cijena za uberX u Zagrebu iznosi:

Start: 6kn
Svaki prijeđeni kilometar: 3,60kn
Svaka protekla minuta: 0,60kn

Nova cijena znači i povećanje prihoda svih tvrtki i obrta koji posluju putem Ubera što će dovesti do dodatnih zapošljavanja u takvim tvrtkama i obrtima te otvoriti dodatne poslovne prilike za poduzetnike. Upravo je poticanje lokalnog poduzetništva, uz konstantno povećanje sigurnosti jedno od naših prioriteta i hvala ti što daješ svoj veliki doprinos tome”, stoji u poruci korisnicima.