PODIJELI

Prava drama odvijala se u srijedu oko 19.15 sati na križanju Miramarske ceste i Gacke ulice u zagrebačkom Trnju.

Naime, 41-godišnji muškarac, prema navodima susjeda, već dulje vrijeme uznemirava jednu obitelj iz tog naselja. Nakon što su ga više puta upozorili da ih ne maltretira, u srijedu je između trojice muškaraca izbio teži sukob. Susjedi su čuli vrijeđanje i vidjeli naguravanje- Potom je 41-godišnjak u jednom trenutku izvadio nož i izbo oca i sina.

Marko B. (30) uboden je u torzo i s teškim ozljedama prevezen u Kliniku za plućne bolesti na Jordanovcu, a Nikola B. (58) uboden je u natkoljenicu. Njegove su ozljede lakše.

Zagrebačka je policija odmah nakon dolaska razdvojila sukobljenu trojicu. Osumnjičeni 41-godišnjak imao je masnice i ogrebotine koje su mu sanirali u KBC-u Sestre milosrdnice, nakon čega je odveden u postaju i priveden za pokušaj ubojstva.

– Samo sam čula da je bilo galame i naguravanja. On već dugo uznemirava tu obitelj. Godinama su ga upozoravali da ih ostavi na miru, no on je zviždao za njima i vikao prolazeći njihovom ulicom. Čula sam da je opsjednut ženom starijeg izbodenog muškarca. Kad god bi ona išla u crkvu, išao bi i on – ispričala nam je za Jutarnji list susjeda, koja je napomenula da ona sama s osumnjičenim nikada nije imala problema.

Agresivnog muškarca nitko od susjeda ne poznaje dobro, no cijeli kvart govori da je problematičan.