PODIJELI

Najbolji festival vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske sve je bliže. Što sve donosi:

Kušaonica “Moje vino je najbolje” – ponesite vaše uzorke vina i dobijte ocjenu od vrsnih enologa
Večer vinara – vinari s Daruvarske vinske ceste predstavljaju svoju kapljicu
Sajam tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije – upoznajte bogatstvo i obilje domaćih proizvoda, vina, sira, suvenira…
Cjelodnevna glazba tamburaša, ponuda šarana na rašljama, a neizostavna atrakcija svake godine je noćno pečenje vola na ražnju
Kulturni sadržaji: od kazališnih predstava, likovne kolonije, likovnih izložbi, Zumba i Jazz show do vožnje fijakerom do Dvorca Janković
Vino Tour” (3. lipnja 2018.), biciklistička ruta od Daruvara – Spring route poslije kojeg slijedi zajedničko druženje na Izletištu Purnica uz besplatan ručak za sve sudionike biciklijade

VINODAR EXPRESS – poseban turistički vlak koji vozi goste iz Zagreba u Daruvar i natrag za svega 30 kuna. Upišite 9. lipnja u svoj kalendar i dođite vlakom u Daruvar!
Besplatni koncerti Vanne, Prljavog kazališta i grupe Vigor

VINODAR je najzabavniji festival vina koji pozicionira Daruvar na turističkoj karti Hrvatske kao mjesto dobre zabave, bogato kulturnim, turističkim i ostalim sadržajima te privlači sve veći broj posjetitelja. Nezaobilazan cilj manifestacije je i promocija tradicije vinarstva i vinogradarstva kraja i povećanje broja sudionika.
Tradicija traje već dva desetljeća
Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada i njegovih vinara i vinogradara, koja se neprekidno odvija od 1999., a traje tjedan dana. Prvi dio tjedna se sastoji od raznovrsnih stručnih predavanja, terenskih radionica, stručnog ocjenjivanja vina, okruglih stolova koji su posvećeni uzgoju vinove loze, proizvodnji i očuvanju vina, a bogatstvo ponude vina.

Moje vino je najbolje – neka vaša vina dobiju priznate ocjene
U sklopu eno-gastro sadržaja već tradicionalno svake godine se održava Kušaonica “Moje vino je najbolje” na koju domaći proizvođači vina nose svoje uzorke, a priznati enolozi ocjenjuju njihovo vino. Također u sklopu Vinodara se održava i Večer vinara gdje se vinari s Daruvarske vinske ceste predstavljaju novinarima, predstavnicima turističkih agencija, lokalnim turističkim djelatnicima kako bi se upoznali s bogatom ponudom i proizvodima.

Okusite i istražite domaće na sajmu tradicionalnih proizvoda
U posljednja tri dana manifestacije (petak, subota i nedjelja) gradski trg se pretvara u središte događanja koje posjetiteljima nudi u sklopu Sajma tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije bogatu gastronomsku ponudu, domaći sir, med, medne prerađevine, slavonski pršut, kulen kao i bogatu ponudu vina domaćih vinara, rakija i raznih likera. Prikazuju se tradicionalni obrti, suveniri i rukotvorine. Svake godine na sajmu sudjeluje više od 100 izlagača.

Biciklom kroz Vinodar – istražite Spring route
Ove godine, po sedmi put, u organizaciji grada Daruvara i Turističke zajednice Daruvar – Papuk, a u suradnji s Općinom Sirač, održat će se i “Vino Tour” (3. lipnja), biciklistička ruta od Daruvara – Spring route – Spajanje izvora termalne vode u Daruvaru s izvorima pitke vode u Siraču.
Dužina rute je oko 21 km, nakon dolaska zajedničko druženje na Izletištu Purnica uz besplatan ručak za sve bicikliste.

Sudjelujte u Vinodarskoj povorci
Svake pete godine, u sklopu Vinodara u subotnjim prijepodnevnim satima, održava se Vinodarska povorka u kojoj velik broj ljudi rekvizitima prikazuju fizičke poslove u vinogradu po godišnjim dobima, stare alate, uključena je stara i suvremena mehanizacija, a sve prožeto gostujućim i domaćim kulturno-umjetničkim društvima, plesom i pjesmom.

Kulturno-umjetnički program
U dopodnevnim satima na središnjem gradskom trgu, ali i popodne u Dvorskom perivoju ispred Dvorca Janković KUD-ovi će predstaviti posjetiteljima bogatstvo i tradiciju svoga kraja kroz folklor, ples i pjesmu.

Provezite se Vinodar Expressom – od Zagreba u Daruvar za samo 30 kn

Petu godinu za redom organiziran je i VINODAR EXPRESS – poseban turistički vlak koji vozi goste iz Zagreba u Daruvar i natrag za svega 30 kuna 9. lipnja! Za sve putnike u vlaku organiziran je doček domaćina, uz pjesmu, domaće pogače od čvaraka i daruvarsko vino. Tijekom puta upoznaju se s turističkom ponudom grada i programom Vinodara kako bi što kvalitetnije iskoristili vrijeme provedeno u Daruvaru.
Na Željezničkom kolodvoru u Daruvaru goste dočekaju grof i grofica Janković i turistički vodiči koji ih vode u besplatan obilazak grada kako bi ih što bolje upoznali s poviješću, tradicijom i turističkom ponudom destinacije.
Pronađite vozni red vlaka na ovom linku: Vozni red vlaka Vinodar Express

Posjetite Daruvar od 3. do 10. lipnja, guštajte u vrhunskoj kapljici, slasnim domaćim gastro delicijama, razveselite se uz bogat zabavni i kulturno umjetnički program, a u kušaonici vina u Dvorcu Janković kušajte vina koja su osvojila zlato ili srebro na ocjenjivanju vina te se uvjerite zašto je VINODAR – najzabavniji festival vina kontinentalne Hrvatske.

Dobro došli u Daruvar !

Informacije:

www.visitdaruvar.hr

www.tzbbz.hr

Fotografije: P. Uskoković, Damir Novaković, Damir Bakarić

PODIJELI