PODIJELI

Gradonačelnik Milan Bandić, prije pet godina donio je Zaključak o provođenju projekta „Gradski vrtovi“ kojim se pokreće uređenje i opremanje obradivog zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba radi davanja dijela obradivog zemljišta na korištenje građanima Zagreba kako bi za osobne potrebe prouzgajali povrće i jagodasto voće, začinsko bilje i cvijeće.

Na području grada trenutačno je 11 gradskih vrtova s preko 2000 vrtnih parcela na površini od 21 hektar i to na sljedećim lokacijama:

dva na području Gradske četvrti Stenjevec, na lokaciji Ulica Stenjevec i Ulica Savska opatovina I. odvojak, 3 na području Gradske četvrti Novi Zagreb – istok, 2 na lokaciji Ulica Ive Andrića i jedan na lokaciji Ulica Karela Zahradnika, zatim na području Gradske četvrti Novi Zagreb- zapad, na lokaciji Čavoglavska ulica, na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji Ulica Prve gardijske brigade Tigrovi, dva na području Gradske četvrti Sesvete, Senjska ulica i Ulica Rimski put, jedan na području Gradske četvrti Trnje, lokacija ulica Prisavlje te na području Gradske četvrti Maksimir, lokacija ulica Dragutina Mandla.

– U ovaj park dolazi više stotina ljudi, uživaju u vrtlarenju, roštiljaju, a mogu se poslužiti i plodovima koje ovdje sadimo po principu samoposluge, rekao je na gradonačelnik obilazeći vrt na Savici. (ZG)

PODIJELI