PODIJELI

Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora. Nepravomoćnu presudu komentirao je na konferenciji za medije u Međugorju.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK-a Dinamo Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

– Prvo, htio bih se nešto dogovoriti, možete sve pitati, ja sam bio otvorenog srca, započeo je konferenciju za medije u Međugorju Zdravko Mamić. Rekao je da će pokušati odijeliti pravnu i emotivnu stranu.

– Ne hinim da nisam zgrožen, ali dobro se osjećam. Presuda me iznenadila, ali tužnim me čini obrazloženje presude. Vjerujte, da su mi duplu kaznu izrekli danas, to meni ništa ne bi značilo. Značilo bi mi da sam slobodan čovjek. Ali kad sam čuo obrazloženje presude, onda mi se miješaju tuga i bijes i moram samo vidjeti kakav će biti moj odgovor. A moj odgovor bit će oružje koje zasad nikad nije zabilježeno na područjima ni Hrvatske ni BiH. Ne mislim na oružje kojim se puca. I ne bih htio biti u koži ljudi koji su ovo sve napakirali i presudili, rekao je.

– Ovako drsko presuditi nevinog čovjeka, ti monstrumi neće od danas mirno spavati, poručio je Zdravko Mamić i ponovio da se radi o monstuoznoj, lažnoj i podloj presudi čije ga obrazloženje čini, kaže, bijesnim, opasnim.

– Bože pomozi svim ljudima koji su učinili da se ta presuda dogodi, a nadasve ljudima u vijeću. Bože im oprosti, ne znaju što čine, rekao je.

Mamić je najavio da ostaje u BiH, “svojoj drugoj domovini”. Rekao je da nije kukavica, ali bogami ni mazohist. – Ne mislim niti jednog trenutka vratiti se u Hrvatsku prije izricanja pravomoćne presude. Nema šanse da se vratim u Hrvatsku, kaže.

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

PODIJELI