PODIJELI

Fina je objavila analizu, odnosno usporedbu rezultata poduzetnika po županijama za 2017. godinu, koja pokazuje da u zemlji gospodarski, uz Grad Zagreb, prednjače tri županije – Zagrebačka, Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska u kojima je ostvareno čak 80,2 posto od 21,9 milijuna kuna neto dobiti, koliko su ukupno ostvarili poduzetnici. U ove tri županije i Gradu Zagrebu sjedište ima ukupno 59,3 posto poduzetnika (njih 71. 241).

Ovi podaci potvrđuju, zaključuju u Fini, da gospodarsku sliku Hrvatske i dalje karakterizira velika razlika u razvijenosti pojedinih regija – županija, no tu ipak treba uzeti u obzir i činjenicu da se stvarna aktivnost poduzetnika ostvaruje na području širem od njihova administrativnog sjedišta i određene županije.

Ove rezultate komentirao nam je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić čiji su poduzetnici ostvarili najviše dobiti, nakon onih iz Grada Zagreba.

‘Još 2001. godine krenuli smo s intenzivnom gradnjom i opremanjem naših poduzetničkih zona. Danas, gotovo 20 godine poslije, pokazuje se da je ova naša mjera itekako bila ispravna što potvrđuju i posljednji rezultati FINE prema kojima se Zagrebačka županija zahvaljujući ostvarenim prihodima kod poduzetnika, koji uglavnom posluju u zonama, nalazi odmah iza Zagreba. Ono što dodatno ohrabruje da broj investicija i dalje raste, a za nekoliko dana nas očekuje u rugvičkoj poslovnoj zoni otvorenje 88 milijuna eura vrijednog Designer Outlet Centra koji će otvoriti novih 400 novih radnih mjesta. Stoga vjerujemo kako će ovaj iznos od 49,9 milijardi kuna prihoda koji su ostvarili naši poduzetnici i dalje rasti’, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

PODIJELI