PODIJELI

Tri dana, tri požara u Zagrebu. Za vikend je gorjelo u Heinzlovoj i u CIOS-u, a sinoć u blizini tvornice papira na Radničkoj cesti. Požar je gasilo 16 vatrogasnih ekipa, 64 gasitelja iz Javne vatrogasne postrojbe i nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava. Još nije poznato što je izazvalo najnoviju buktinju, a prema prvim informacijama zapalilo se nekoliko stotina bala sijena.

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama javio je da požar ugašen i priopćio:

“Na terenu su i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama koji koordiniraju intervencijom. Na terenu je i DOKING s dva bagera za raskapanje i iz obližnjeg pogona INA-e dvije cisterne s vodom. Dodatni je problem što hidranti nisu u funkciji zbog prekida električne energije. Ured je od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Dr. Andrija Štampar zatražio analizu zraka”.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama izdao je priopćenje i u povodu požara u CIOS-u.

“Ured za upravljanje u hitnim situacijama je od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba “Dr. Andrija Štampar” zatražio analizu zraka. Rezultati analize su pokazali da tijekom dana 9. 6.2018. na mjernim postajama za praćenje kvalitete zraka u Gradu Zagrebu nisu zabilježene nikakve neuobičajene vrijednosti u odnosu na ostale dane. Na niti jednoj postaji nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti ugljikovog monoksida, dušikovog dioksida, sumporovog dioksida, lebdećih čestica PM10.”

PODIJELI