PODIJELI

Osnivači osnovnih i srednjih škola moći će se od 25. kolovoza do 25. rujna javiti na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje škola u školskoj shemi koja osigurava besplatne obroke voća, povrća i mlijeka za školsku djecu, a financirana je novcem Europske unije, javlja portal župan.hr.

Školska shema objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama, a za provedbu ove Sheme ukupno je osigurano 23 milijuna kuna kako bi se hrvatskim školarcima omogućio dodatni obrok svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1.720.946 EUR za voće i povrće te 800.354 EUR za mlijeko i mliječne proizvode.

Svaka škola koja želi sudjelovati u Školskoj shemi odabrat će lokalnog dobavljača koji će isporučivati voće i povrće (100-150 g po djetetu) i mlijeko, jogurt, vrhnje i sl. (0,15-0,25 l po djetetu). Voće i povrće isporučivat će se i raspodjeljivati najmanje jednom tjedno, a mlijeko i mliječni proizvodi jednom tjedno najmanje 12 tjedana u nastavne dane u skladu sa školskim kalendarom tijekom cijele školske godine.

PODIJELI