PODIJELI

Mile Kekin, frontmen Hladnog piva, dao je zanimljiv intervju Novostima, tjedniku srpske manjine u Hrvatskoj. Iako njegov politički angažman nije novost, ovog puta se jasnije opredijelio nego do sada. Uoči svirke na Tjentištu, osjetio je potrebu deklarirati se kao gorljivi antifašist, a odao je i politički krug koji simpatizira.

Prenosimo dva zanimljiva odgovora:

Ne želim da klinci jednog dana gledaju ‘Iskrcavanje u Normandiji’ ili ‘Bitku na Sutjesci’ i da ne znaju za koga trebaju navijati. Pod firmom borbe protiv svih totalitarizama krije se isključivo borba protiv antifašizma što kod nas još može proći, ali, kako je iskusio jedan naš sugrađanin, u Austriji i u pristojnom svijetu, takve priče mogu donijeti i deset godina robije. Da je vikao ‘Es lebe die Kommunistische Internationale’ nitko ga ne bi tak’o. Samo bi pomislili: stari nije uzeo lijekove.

Ako ljude uvjeriš da su baš svi političari govnari onda se nitko pristojan s tim neće željeti baviti, pa se nikad ništa neće ni promijeniti. Na taj način politika postaje utočište netalentiranih, podobnih, ali i opasnih nazadnjaka. Ali ima i svijetlih primjeraka. Ja sam, recimo, upoznao dosta OK ekipu iz građanske akcije Za Grad, iz Nove ljevice i Radničke fronte koji u Zagrebu stvarno pokušavaju vratiti malo razuma i morala u Gradsku skupštinu. Oni su dokaz da Hrvatska možda ipak može bolje.

PODIJELI