PODIJELI

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, akademik Dragan Čović, uoči dodjele počasnog doktorata na Sveučilištu u Zagrebu, u Gradskoj se upravi susreo s gradonačelnikom Bandićem.

Osim kontroverzne dodijele počasnog doktorata Čoviću, zanimljivo je i njegovo tituliranje “akademikom”. Naime, tu je titulu stekao u Mostaru gdje su u tamošnjem hotelu Ero hercegovački Hrvati osnovali “kantonalnu Akademiju” i odmah učlanili i Čovića.

Prijatelji i suradnici, tako se može okarakterizirati odnos između prvog čovjeka Zagreba i akademika Dragana Čovića. Stoga ne čudi što je, netom prije dodjele počasnog doktorata u auli zagrebačkog Sveučilišta, akademik Čović prvo navratio do Gradske uprave gdje ga je dočekao dugogodišnji prijatelj, javlja mreža.tv.

Gradonačelnik se prisjetio svoje kandidature kao nezavisnog kandidata, na izborima za predsjednika Republike Hrvatske 2009. Tada je u Bosni i Hercegovini u prvom krugu glasovanja dobio 55 posto, a u drugom krugu 96 posto glasova, pa i u tome, kako i sam kaže, vidi svoju obavezu prema tim ljudima. “Moj poziv je svim ljudima koji žive u Bosni i Hercegovini i izvan nje da stavimo glave skupa i da sačuvamo opstojnost, ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini,” poručio je gradonačelnik Bandić.

A izbori uskoro očekuju i susjednu državu. A čvrsta i prijateljska suradnja nastavit će se i u budućnosti, kako su i sami poručili – uvijek smo bili jedan za drugoga pa će tako nastaviti i dalje.

PODIJELI