PODIJELI

Zagrebački gradonačelnik ne odriče se premijersko-predsjedničkih ambicija, a povremeno prisjeti vladajuće kako i njegove rukice u Saboru imaju vrijednost za očuvanje labave većine. Tako je prošlog tjedna komentirao mjere Vladine porezne politike i dao savjete kako bi Zagrebu, ali i Hrvatskoj bilo bolje.

“Porezna reforma koju je najavila Vlada imat će kratkoročne rezultate,” poručili su iz Stranke rada i solidarnosti 356 Milan Bandić te istaknuli da Hrvatskoj trebaju suštinske promjene kao što su ulaganje u industrijsku proizvodnju i uvođenje poreza na nekretnine.

Predloženo smanjenje poreza na dohodak i promet nekretnina s 4 na 3 posto smanjit će godišnji proračun Grada Zagreba za gotovo 150 milijuna kuna, rekao je predsjednik stranke Milan Bandić. Kako bi porezna reforma imala pozitivan utjecaj na državni, ali i gradski proračun, predlaže uvođenje poreza na nekretnine. Očekujem da se najavljene izmjene poreza na dohodak i na promet nekretninama još promjene, ali očekujem i da donesemo porez na nekretnine – onaj koji ima više neka plati više! Ovo je grebanje po vrhu sante leda, zašto nijedna vlada nema hrabrosti da to donese? – pita Bandić.

PODIJELI