PODIJELI

Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu Osnovne škole Sveta Nedjelja ukupne vrijednosti 9,1 milijun kuna. Navedenim ugovorom ostvaruje se 3.646.709,15 kuna bespovratnih sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će preostali iznos od 5.453.002,54 kuna financirati Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija u omjeru 50:50.

Projekt energetske obnove obuhvaća obnovu vanjskog dijela škole (fasade) te zamjenu cjelokupne stolarije, a izvodit će se i strojarski radovi u kotlovnici uz renoviranje cjelokupnih instalacija za grijanje. Također, u svakoj učionici ugradit će se klima uređaj te će se u cijeloj školi zamijeniti rasvjetna tijela.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u prostorijama Gradske vijećnice u Svetoj Nedelji potpisali su ravnatelj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i ravnateljica OŠ Sveta Nedjelja Anica Magdalenić. Ponoš je istaknuo kako će se energetskom obnovom ostvariti do 68% energetske uštede, a time i novca koje škola može preusmjeriti u podizanje kvalitete obrazovanja. Dodao je kako se ovim projektom brine i o zaštiti okoliša te podizanju kvalitete boravka djece i nastavnika u prostoru škole. Pohvalio je gradsku upravu Svete Nedelje i suradnju sa Zagrebačkom županijom na velikom broju projekata.

Naime, osim OŠ Sveta Nedelja, energetski će se obnoviti i PŠ Kerestinec za koju su Zagrebačkoj županiji od Fonda odobrena sredstava u iznosu od milijuna kuna, a u pripremi su i projekti energetske obnove SSŠ Velika Gorica, PŠ Rakov Potok i SŠ Vrbovec ukupne procijenjene vrijednosti 39,5 milijuna kuna koji se će se prijaviti na Poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja čije se raspisivanje očekuje uskoro.

Ispred Zagrebačke županije potpisivanju Ugovora nazočio je zamjenik župana Hrvoje Frankić koji je istaknuo važnost ovog projekta za djecu, kvalitetu obrazovanja te gospodarsku aktivnost, posebice u građevinskoj djelatnosti.

 

PODIJELI