PODIJELI

Općina Sirač, prekrasno malo mjesto smješteno između Daruvara i Pakraca i ove godine vas poziva na Dane šljiva i rakija koji se održavaju 31. kolovoza i 1. rujna. Obzirom da je Sirač općina s najviše nasada šljiva na ovom području, vremenom je šljiva sasvim zasluženo postala još jedan zaštitni znak toga kraja uz kamen, drvo i vodu.
Ovogodišnji jedanaesti po redu Dani šljiva i rakija u Siraču zadržali su svoju jedinstvenost, objedinivši pjesmu, ples, gastronomiju i običaje siračkog kraja s gospodarstvom i poduzetništvom.
Tog vikenda općinom Sirač širit će se zamamni mirisi domaćih delicija, na svakom štandu domaćice će vam ponuditi svoje svježe pečene kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, palačinke, buhtle ili bazlamače, a da bi priča o šljivama bila potpuna prezentirat će se tradicionalni običaji pečenja rakije i kuhanja pekmeza.
Pružit će vam se i jedinstvena prilika degustiranja ocijenjenih i nagrađenih jakih alkoholnih pića, rakija i likera.
Stručna predavanja su na temu podizanja novih nasada, tehnologije uzgoja, prerade i plasmana šljive i šljivinih proizvoda, a kulturno-zabavni dio programa ispunjen je likovno-kiparskom kolonijom i izložbama, nastupom mažoretkinja, limene glazbe, šljivarskim igrama, nastupom folklornih skupina, tamburaških sastava, grupe Drugi format i koncertom Dražena Zečića u večernjim satima.
Pozivamo vas na Dane šljiva i rakija u Siraču koji će se održati u Parku Osnovne škole Sirač 31.08. i 01.09. 2018. godine. Živjeli!!

PODIJELI