PODIJELI

Dječji nogometni kamp nacionalnih manjina za djevojčice i dječake u dobi od 8 do 15 godina u Daruvaru se održava već četvrti put. Organizatori kampa su HNK Daruvar i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu (zamjenik gradonačelnika) Vladimir Bilek, a ruku potpore uputio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojem je pripala i čast otvoranja igara.

Bandić je na dar dobio dres s brojem jedan pa se našalio u svom stilu: “Znate li za koga se kaže da jedini nogometaš gluplji od golmana? Pa rezervni golman!”

Osim sportaša, trenera, volontera, sudionika kampa nacionalnih manjina, na otvorenje su došli i Elizabeza Knorr – zamjenica pročelnice Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček, saborski zastupnici Vladimir Bilek, Robert Janković i Veljko Kajtazi, zastupnik čak 14 manjina u Hrvatskom saboru.

Kamp traje do 29. kolovoza, a održava se na stadionu HNK Daruvar i prostorima Daruvarskih toplica, gdje će se djeca osim nogometa i drugih sportskih vještina učiti toleranciji i drugim vrijednostima bitnima za njihovo odrastanje.

PODIJELI