PODIJELI

Kup grada Samobora u preponskom jahanju održat će se od četvrtka, 6. rujna, do nedjelje, 9. rujna na Etno farmi Mirnovec. Očekuje se više od 250 jahača iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Italija, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija…) koji će se natjecati u više kategorija. 

Inače na samom kupu sudjelovalo je ovih šest godina mnogo poznatih imena u konjičkom sportu, što dokazuje da je konjički kup Mirnovec visoko kotiran među strukom. Na turniru sudjeluju svi hrvatski reprezentativci od seniora (Andro Hrgović, Filip Rožmarić, Janka Kraševec, Denis Gugić), juniora (Josipa Koletić, Eva Golubiček, Josip Gugić, Dunja Alđamal) i kadeta (Lea Djelmić, Kim Vukadin, Nuša Olajoš, Sara Makar). Dolazak je potvrdio i jedan od najboljih austrijskih jahača Gerfried Puck te Andras Kovy, jedan od najboljih mađarskih jahača, ujedno i izbornik mađarske juniorske reprezentacije. Kako je turnir tjedan dana nakon kupa Balkanijade, za očekivati je da će dio jahača koji će stići iz Turske, Grčke, Bugarske i Rumunjske također ostati na turniru.

Na prekrasno uređenoj Etno farmi Mirnovec, u samoborskom ravnom polju, publika će imati priliku vidjeti 20 atraktivnih jahačkih utakmica.

Osim u sportu, prekrasnim životinjama i prirodi, brojni posjetitelji imat će priliku uživati i u popratnim sadržajima na prostranom imanju uređenom u eko–etno stilu: kušati tradicionalna jela u ugostiteljskom objektu Baraž, uživati u domaćim slasticama, odmarati uz prekrasno cvjetno uređenje jezerca, razgledavati stare drvene kuće koje odišu tradicionalnim uređenjem, kušati i kupiti domaće proizvode od aronije te moći uživati u šetnjama na konju (za male i velike), a organizatori su još dodatno osigurali i dječji poligon na napuhavanje. U subotu, 8. rujna, održat će se i WESTERN PARTY uz country band Contra Ritam s početkom u 20 sati na terasi ugostiteljskog objekta Baraž.

Konjički klub Mirnovec pokazao se odličnim organizatorom ovakve manifestacije i ranije, a osim vrhunske organizacije konjičkog kupa (ovo je 7. Kup grada Samobora, a 2017. je bio suorganizator Prvenstva Hrvatske), klub Mirnovec je tražena destinacija za mnoge ljubitelje rekreativnog jahanja i sve zaljubljenike u prirodu i idilične prostore.

Ulaz je slobodan!