PODIJELI

Dajem svima, i Željki Markić i antifašistima, ali u okviru zakonskih ovlaštenja i nikome ne dajem besplatno, odgovor je zagrebačkog gradonačelnika na upit u okviru aktualnog sata na početku 16. sjednice Skupštine Grada Zagreba.
Gradonačelnik je na upit o zagađenosti zraka i vode na istoku grada, ali i na mjernim postajama na Trešnjevci i Jarunu odgovorio kako se radi o uznemiravanju javnosti, odnosno da zrak i voda nisu opasni za zdravlje unatoč informaciji na gradskoj ekoaplikacji.
Najzanimljivija rasprava očekuje se oko unapređenja prostornog planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada gdje se predlaže izrada cjelovite prometne studije Donjeg grada, s lokacijama moguće izgradnje javnih garaža, te stavlja izvan snage zaključak iz 2010. kojim se zabranjuje gradnja novih javnih garaža u strogom središtu grada.
Pred zastupnicima je 29 točaka dnevnog reda, među kojima i sklapanje Okvirnog sporazuma o pripremi projekta “Izgradnja nacionalne dječje bolnice” u zagrebačkom naselju Blato. Među točkama su i prijedlozi gradonačelnika Bandića o otpisu dugova fizičkim osobama, o unaprjeđenju prostornog planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada i o davanju suglasnosti trgovačkom društvu Zagrebački holding na dugoročno zaduživanje kod KentBank, Sberbank i Imex banka u ukupnom iznosu od 125 milijuna kuna.
Na dnevnom redu je i prijedlog gradonačelnika Bandića o određivanju komunalnih djelatnosti koje se obavljaju na temelju ugovora te prijedlog zaključka skupštinskog Odbora za javna priznanja o dodjeli Nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”.

PODIJELI