PODIJELI

Otići ili ostati? – pitanje je s kojim se gotovo svaka mlada hrvatska obitelj suočila tragajući za odgovorima na egzistencijalna propitkivanja.

Ovo pitanje nije zaobišlo niti zagrebačkog poduzetnika Filipa Višića (37) kada se sa svojom suprugom Larom (35) odlučio zasnovati obitelj. Djeca su došla; trogodišnja Mia i dva mjeseca star Dino, a pitanje je ostalo.

Filip Višić u kolopletu hrvatske stvarnosti koja mladima više odmaže, nego ih potiče ne samo na demografsku obnovu nego općenito na ostanak u državi, odlučio se na pomalo neobičnu avanturu. Unatoč mogućnosti da se preseli u Irsku, odlučio je ostati, ali i u naredne dvije godine kroz svoj blog, te uz web video svjedočiti što sve mora proći mlada hrvatska obitelj da bi se skućila.

Projekt pod nazivom „Moja kuća“ inventivno je djelo poduzetnika Filipa Višića, potaknuto konkretnom potrebom njegove obitelj – da se skuće, a isto će dokumentirati s obzirom da je upravo vlastiti krov nad glavom, san mnogih mladih (ali i nešto starijih) obitelji u Hrvatskoj.

Gradnja kuće trebala bi početi u drugoj polovici rujna, a sve korake od temelja do krova možete pratiti na blogu Moja kuća. (https://www.mojakuca.hr/)

PODIJELI