PODIJELI

Policija i zaštitari okupili su se u ponedjeljak prijepodne kod pokretnih stepenica koje s Trga Ante Starčevića vode u Importanne Galeriju i pothodnik ispod Glavnog željezničkog kolodvora.

Novi je to čin u sporu između Grada Zagreba i uprave trgovačkog centra koji je započeo u srpnju kada su se stepenice pokvarile. Od tada iz Importannea ne žele popravljati stepenice koje su bile dugo u funkciji, već traže da Grad financira postavljanje novih.

U ponedjeljak prijepodne stigli su i stručnjaci koje je Grad Zagreb pozvao na popravak stepenica, a svoj posao obavljaju u pratnji zaštitara. Iz Importanne centra upozoravaju da pokretne stepenice predstavljaju opasnost za građane unatoč što su bili majstori.

Nevenka Zečević, direktorica centra, za Radio Sljeme je izjavila kako su novi pregled napravili u petak s novim održavateljem. Prisutan je tada bio i gospodin koji je predstavnik tvrtke koja izdaje ateste sukladno zakonu za takve strojeve, gdje je zaključeno da stube nisu nikako ispravne za korištenje i da ih se takve ne može pustiti u rad.

Grad Zagreb je prošlog tjedna obavijestio javnost da Centar ne surađuje i da će električnu energiju za napajanje stupenica morati osigurati iz alternativnog izvora, a iz Importannea su u ponedjeljak ujutro obavijestili kako su u tijeku protupravne i vrlo opasne radnje na pokretnim stubama.

Zečević je naglasila kako se sastanak s gradonačelnikom i nadležnim uredima još uvijek nije dogodio, a najavila je i sljedeći korak, angažman nove tvrtke koja će servisirati stepenice i tek kada bude sve u redu i u skladu s pravilima, pokretne stepenice, postavljene 1994. godine će biti puštene u funkciju. Do tada će stepenice čuvati zaštitari Centra.