PODIJELI

Nakon ABA lige počinje i nova sezona 7Days Eurokupa, a u prvom kolu B skupine Cedevita će u srijedu u 20:30 sati gostovati kod francuskog Limogesa.

I dalje su upitni Ivan Ramljak i Josh Magette, koji su preskočili i susret s Partizanom. Momčad je u Francusku otputovala u utorak poslije ručka, zrakoplovom do Pariza pa pet sati autobusom do Limpgesa.

– Znamo da će to biti teška utakmica. Igrati ondje nije lako jer Limoges ima sjajne navijače – rekao je trener Cedevite Sito Alonso.

– Kao i mi, oni su također izgubili prošlu utakmicu u domaćem prvenstvu. Moramo biti spremni igrati protiv dobre, fizičke momčadi jer oni imaju jako dobre atletske igrače. U prošloj utakmici protiv Partizana, pogotovo u prvih 20 minuta, mi nismo pokazali svoj pravi identitet i ubuduće moramo igrati s mnogo više želje i bolje u obrani.

Cedevita i Limoges posljednje su međusobne utakmice odigrali u sezoni 2015/2016 u skupini Eurolige kada su Francuzi slavili u Zagrebu 80:84 dok je Cedevita bila bolja u Limogesu 69:78 i prošla u TOP 16. Godinu prije, također u Euroligi, Limoges je kod kuće slavio 71:60 a Cedevita u Zagrebu 102:83. Međusobni omjer 2-2.