PODIJELI

Ugostiteljskim, objektima sa smještajnim kapacitetima kao i turističko-informacijskim centrima koji na prostoru županije pružaju dodatne usluge cikloturistima, Turistička zajednica Zagrebačke županije dodijelila je standarde kvalitete Cyclist Welcome Quality.

Uvjete za ulazak u Cyclist Welcome mrežu zadovoljilo je 27 objekata, koji su kategorizirani s dvije do pet zvjezdica (biciklističkih kotača), odnosno svrstani su u dvije kategorije – osnovna ponuda i dodatna ponuda.

– Cikloturisti su nam izuzetno važni gosti, zbog toga što ih je u Europi oko 60 milijuna, a godišnje troše osjetno više od ‘klasičnih’ turista. Prema tome, mora nam biti u interesu da dio njih dovedemo i u Hrvatsku – rekla je Ružica Rašperić, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Naglasila je da sikloturizam u županiji godišnje raste stopom od 15 do 20 posto.

Tijekom proteklih godina TZ Zagrebačke županije pripremio je 13 izdanja karata biciklističkih staza, u ukupnoj duljini od 1317 kilometara, a u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i Regionalnom razvojnom agencijom Zagrebačke županije izrađena je i Cikloturistička ruta Zagrebačke županije, ukupne duljine 207 kilometara.