PODIJELI

Zagrebački ogranak HNS-a u subotu je na konferenciji za medije održanoj na tržnici u Vrapču, ponovno upozorio na loše stanje tržnica u Zagrebu i pozvao gradsku upravu i Holding na njihovo što hitnije uređenje.

– Ne odustajemo od zagrebačkih tržnica. One su identitet Zagreba, ali njihovo današnje stanje i izgled jedna su od najvećih sramota gradonačelnika Zagreba i Holdinga. Ovakve kakve su danas dokaz su da gradonačelnik i Holding loše i na štetu Zagrepčana upravljaju njihovom imovinom i uopće ne brinu o njihovim potrebama – istaknuo je predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Pozvao je Milana Bandića i Zagrebački holding da u što kraćem roku pokažu planove, financijsku konstrukciju i rokove u kojima će zagrebačke tržnice konačno urediti, osuvremeniti i staviti u punu funkciju kako bi Zagrepčani i gosti našeg grada dobili mjesta za druženje i kupovinu kvalitetnih domaćih proizvoda.

Članica Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče Mirjana Marić istaknula je važnost tržnice u Vrapču za zapadni dio njihove gradske četvrti.

– U dva navrata posljednjih godina gradska četvrt osigurala je dio sredstava potreban za uređenje tržnice u Vrapču, ona je jedan od naših prioriteta u komunalnom planiranju. Na žalost, osim stalnih obećanja, grad i Holding ništa nisu poduzeli kako bi konačno započelo uređenje vrapčanske tržnice.

Istovremeno s akcijom u Vrapču, zagrebački je HNS dijeljenjem letaka i u razgovoru sa sugrađanima upozorio na loše stanje Branimirca, Kvatrića, Britanca, tržnice na Volovčici, te placa u Španskom i Starom Trnju.

PODIJELI