PODIJELI

U povodu obilježavanja 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske, Hrvatski sabor otvorit će zainteresiranim građanima svoja vrata od 10 do 17 sati.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković pozvao je zastupnike da zajedno proslave Dan neovisnosti koji će se obilježiti u ponedjeljak, 8. listopada na Trgu sv. Marka u 12 sati posljednjom ovogodišnjom ceremonijom Velike smjene straže te Danom otvorenih vrata Hrvatskoga sabora i susretom s građanima.

Na Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora pripremljen je poseban program obilaska zgrade Sabora uz stručno vodstvo. Građani će moći ulaziti u zgradu Sabora bez prethodne najave, uz uobičajeni sigurnosni pregled, u grupama od pedeset posjetitelja. Obilasci su organizirani svakih 30 minuta, a posjetitelji će moći vidjeti saborske prostore koji nisu dio uobičajenih tura za posjetitelje. Program razgledanja trajat će oko 25 minuta.

Organiziran je i program obilazaka sa stručnim vođenjem na engleskom jeziku u 12 i 15 sati. Za osobe koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je pristup bez čekanja u redu te prilagođeno kretanje zgradom Sabora.