PODIJELI

Ovogodišnji 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta održat će se od 10. do 14. listopada na Zagrebačkom velesajmu, a na njemu će se predstaviti 332 izlagača iz 32 zemlje, što je deset posto više nego lani.

Sajam će se održati u sedam paviljona Zagrebačkog velesajma, a izlagači će se predstaviti kroz tri tematske cjeline – AmbiDom, AmbiPRO i DESIGN ZONA.

Ambienta po treći put postavlja dizajn zonu na kojoj se predstavljaju kako etablirani proizvođači namještaja s posebnim dizajnom, tako i mladi dizajneri koji će svoje ideje po prvi put predstaviti u zasebnom segmentu koji je nazvan AmbiBOX.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da je tradicija sajmova duboko utkana u povijesnu baštinu Zagreba te da sajam Ambienta, kroz svoju bogatu povijest, već pola stoljeća značajno pridonosi prepoznatljivosti hrvatskog drvno-prerađivačkog sektora.

Organizatori kao inovaciju ovogodišnjoj Ambienti najavljuju i EGIU hrvatski prostor življenja, kojim se želi promovirati proizvodnja finalnih drvnih proizvoda u Hrvatskoj.