PODIJELI

U srijedu u 19:30 sati  košarkaši Cedevite će u dvorani 2 Doma sportova u sklopu 2. kola B skupine 7Days Eurokupa ugostiti Albu Berlin. U prvom kolu momčad Sita Alonsa u gostima je s 82:68 poražena kod francuskog Limogesa, dok je Alba kod kuće sa 107:91 nadigrala turski Tofaš.

– Alba od početka sezone igra vrlo dobro. Imaju poseban stil. Žele odmah s loptom prijeći u protivničko polje, a u obrani se dobro vraćaju i dobro kradu lopte. Oni su momčad koja igra na preko 100 poena, a u ovom trenutku za nas je teško igrati na tom nivou, tako da ćemo morati biti spremni. Ramljak i Magette će možda moći zaigrati, no dosad su s nama odradili samo jedan trening, a nismo u žurbi. Ako će nam moći pomoći s klupe, bit će super – rekao je trener Cedevite Sito Alonso.

Vjerojatno najbolje Albu poznaje Elgin Cook, koji je prošle sezone u Njemačkoj igrao za Ludwigsburg.

– Ove sezone vratili su mnogo igrača iz prošle godine. Vole trčati u tranziciju i imaju puno igrača koji su sposobni brzo zabijati, tako da moramo biti fokusirani u obrani, moramo vjerovati svojim trenerima i igrati kao momčad. Bilo je sjajno upisati pobjedu protiv Zadra u subotu. To je ono što nam treba da izgradimo samopouzdanje, da učimo navike suigrača i da posložimo igru – rekao je Cook.