PODIJELI

U nedjelju, 14. listopada, na Kladeščici će se održati 21. po redu Zelinska kestenijada, a do nje možete doći pješice, biciklom ili automobilom.

Klub „SIC“ organizira biciklijadu na Kladeščicu, a udruga „Fit Forma“ pješačenje. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.
Gljivarska udruga „Amanita“ organizira jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici.
Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima.
Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.
Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održati će u 12 sati nastup tradicionalnih plesova.
Udruga „Srce” će na svom štandu prezentirati i prodavati svoje radove kao i domaće slastice.
I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena.
Uz pečene kestene očekuje Vas bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, lovački kotlić, roštilj, kolači od kestena.. a za zabavu će se pobrinuti Mladen Kos. Sve to možete probati na vrhu zelinske gore – Kladeščici, gdje vas očekuju vrijedni članovi Udruge “Amanita”.
Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku.
Pozivamo Vas da u što većem broju dođete pješice ili na biciklima kako bi kroz rekreaciju vaš boravak u prirodi bio još ljepši.
One koji ipak idu motornim vozilima moli se da ne idu između 10.30 i 12 sati kako bi organizirane skupine rekreativaca nesmetano stigle na vrh Kladeščica.