PODIJELI

U četvrtak poslijepodne građane je kod dječjeg parka u Čulinečkoj 26 iznenadio neočekivani posjetioc. U travi, nedaleko ljuljački, pojavila se zmija, što je izazvalo neugodnost.

Prisebni građani ovu su zmiju uspjeli zatvoriti u staklenku dok nisu došle nadležne službe, objavio je Robert Huseina u facebook grupi “Zagreb Dubrava naš kvart”.

Za mnoge su sve zmije iste – opasne i otrovne. Kada se nađemo u njihovoj blizini, često se uspaničimo. U spomenutoj grupi se raspravljalo radi li se o riđovki, poskoku ili bjeloušci, a na kraju se ispostavilo da se radi crnokrpici, koju još nazivaju ljuta ili pržac (Telescopus fallax).

Leđa su joj siva ili pepeljasta, s trima nizovima crnih i smeđih pjega (po kojima je i nazvana), a trbuh svijetlosiv ili žućkast, katkad posut crnim pjegama. Dugačka 70 do 80 cm. Hrani se guštericama i miševima. Inače je aktivna u sumrak i noću i ne zna se kako je usred dana došla blizu djece. Vrlo je razdražljiva i lako napada, a otrovna, tvrde stručnjaci, samo za male životinje kojima se hrani.

Srećom, prisebni građani su spriječili da se stvori panika.

Foto: Robert Husaina

 

 

PODIJELI