PODIJELI

Brojni sportski događaji očekuju nas u Zagrebu i okolici ovog vikenda, a najvažniji je 27. Zagrebački maraton u nedjelju, 14. listopada.

Prvoligaškog nogometa zbog tjedna za reprezentacije nema, ali drugoligaši i niže lige su aktivne. U Zagrebu se igraju dvije drugoligaške utakmice u subotu od 15 sati. Hrvatski dragovoljac dočekuje Dugopolje, a Sesvete BSK. U trećoj ligi – zapad u subotu od 15 sati igraju: Kurilovec – Zagorec, Špansko – Ponikve, Dugo Selo – Zagreb, Jarun – Orijent, Dubrava – Krk, HAŠK – Vinogradar, dok Trnje u nedjelju od 11 sati igra protiv Maksimira.

Košarkaši Cedevite u ABA ligi u subotu (KC Dražena Petrovića, 21 sat) dočekuju Mega Bemax iz Sremske Mitrovice. U HT Premijer ligi, Gorica dočekuje Bosco (subota, 18 sati). U Prvoj ligi košarkašica, u subotu Medveščak dočekuje Split (17.30, Peščenica), a Zagreb igra sa Šibenikom (18, Trnsko). U nedjelju Trešnjevka 2009 dočekuje Mursu (15, Dom sportova). U prvoj ligi košarkaša igraju – subota: Dubrava – Zapruđe (17.30, SD Dubrava), Agrodalm – Dubrovnik (20, Peščenica).

U Premijer ligi rukometaša, jedina utakmica u Zagrebu i okolici je ona Gorice i Sesveta u nedjelju (19.30 sati). U Prvoj ligi rukometašica, Sesvete Agroproteinka dočekuju u subotu (17.30) ekipu Koke, a Lokomotiva u nedjelju (17.30, Dom sportova) Umag.

Odbojkaši Mladost Proenergyja u subotu od 19.30 dočekuju Rovinj, a njihove klupske kolegice dva i pol sata ranije započinju dvoboj protiv Poreča.

Hokejaši na travi stigli su do petog kola. U subotu igraju: Zelina – Concordia 1906 (16.15), Trešnjevka – Marathon (16.30, Hokejski centar u Zagorskoj), a na Mladosti se sastaju Zrinjevac – Jedinstvo (17) i Mladost 2 – Mladost (19).. U nedjelju seniorke igraju šesto kolo. U 17 sati na Hokejskom centru igraju Trešnjevka – Jedinstvo, a na Mladosti Zrinjevac – Zelina.