PODIJELI

Inspekcijskim nadzorom Ministarstva zaštite okoliša utvrđene su nepravilnosti onečišćenja zraka prašinom i pljevicom, a zbog poremećaja tehnološkog procesa otprašivanja žitarica preuzetih na skladištenje u silosu koji se nalazi u Dugom Selu, J. Zorića 155.

Tvrtki Agro otkup d.o.o. naređeno je otklanjanje nepravilnosti u radu u roku od 8 dana. Nenajavljeni inspekcijski nadzor obavljen je na zahtjev komunalnih redara Grada Dugog Sela, a nakon više pritužbi građana koji su u petak organizirali ispred tvrtke Agro otkup mini prosvjed na koji su pozvali i predstavnike Grada Dugog Sela.

Ogorčeni građani, stanovnici u okolici spornog silosa, već se tri mjeseca žale na lošu kvalitetu zraka, pogoršanje zdravstvenog stanja pulmoloških bolesnika uz vidljivo onečišćenje njihovog okoliša slojem prašine i pljevice. Građani upozoravaju kako se vlasnici tvrtke oglušuju na njihove kritike i zahtjeve, jer kako se moglo čuti na prosvjedu – silos je radio i prije ovih vlasnika, no takvog onečišćenja nije bilo. „Nitko nema pojma tko mu je dozvolilo da takvo nešto radi, bez filtera. U tim žitaricama koje se u silosu pročišćuju, i onda ostatke ispuhuju u zrak su ostaci herbicida, pesticida, izmeta glodavaca. Zanima nas da li je prije paljenja strojeva izvršena deratizacija i dezinsekcija pogona“, moglo se čuti na prosvjedu građana.

PODIJELI