PODIJELI

Od posavske guske, turopoljske kotlovine, masti s ljutom paprikom…, šarana na rašljama, friganih srdela i kozica…, do štrukla, gibanice i goričke baklave. Nedjeljni turopoljski ručak, u sklopu tradicionalne gastronomske manifestacije „Gastro Turopolja“, već 17. u nizu, iznova je privukao veliki broj Goričana.

„Gastro postaje sve značajnija manifestacija, sa sve većim brojem sudionika. Odaziv restorana je dobar, ali izuzetno je dobar odaziv udruga koje se natječu u kuhanju turopoljske kotlovine, ove godine njih 34. Naravno, pripremaju se i druga tradicionalna jela“, komentirala je Milada Mesarić, direktorica TZ Velike Gorice, uz goričko Udruženje obrtnika (UO), organizatora manifestacije.

Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

PODIJELI