PODIJELI

Remetinečki rotor, koji je trebao biti zatvoren početkom studenog, zatvorit će se krajem 11. mjeseca, najavio je za N1 Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Pripremni radovi su se odužili, ali Bilić uvjerava kako će druga faza rekonstrukcije rotora završiti kako je i ranije najavljeno, početkom 2020. godine.

– Uvjeti projektne dokumentacije i tehnologija građenja uvjetuju potpuno zatvaranje rotora za promet. Privremenom regulacijom promet će biti prebačen na izgrađene privremene prometnice, izvodit će se radovi izgradnje dva tunela u smjeru istok-zapad, rekonstrukcija i dogradnja postojećeg rotora s prilaznim prometnicama – rekao je Bilić za N1.

Rekonstrukcijom rotora izgradit će se dva podvožnjaka, na Jadranskoj aveniji i Aveniji Dubrovnik, iznad kojih će voziti tramvaji. Planirano je napraviti i proširenje prilaza na sam rotor, a istiočna strana bi trebala imati veći nadvožnjak na kojem će se postaviti i semafori.

Alternativni pravac, ako dolazite iz smjeta Karlovca bit će Riječkom cestom, a oni koji dolaze iz centra Zagreba će put Laništa i Karlovca novom cestom uz nasip, a iz smjera Novog Zagrevba vozit će se novoizgrađenom cestom paralelnom s Avenijom Dubrovnik.

Foto: Igor Capan

Mnogi su uvjereni kako rekonstrukcija vrijedna najmanje 300 milijuna kuna neće riješiti problem gužvi i prometa u Zagrebu, a pitanje je što Bilić misli pod “početak 2020.” kao završetak radova. Siječanj ili možda svibanj?