PODIJELI

Košarkaši Cibone su u drugom kolu HT Premijer lige u ponedjeljak na svom parketu pobijedili Šibenik 92:87 (24:28, 14:23, 30:14, 24:22) i tako došli do druge pobjede u prvenstvu.

U redovima Cibone najefikasniji su bili Gilbert s 18, Ross sa 16, Bilinovac i Novačić sa 13 poena, a treba napomenuti i kako je Bilinovac odigrao gotovo cijelu utakmicu unatoč ozljedi bubnjića koju je zaradio u subotu protiv FMP-a.

– Takav pristup kao što smo imali na otvaranju utakmice je jednostavno nedopustiv. Niti to ima smisla niti ću to tolerirati. Od prvog dana tražim maksimalan odnos i poštivanje dresa kojeg nose. U svaku utakmicu moraju ući bezrezervno, to se jednostavno nije dogodilo u startu utakmice jer smo ekipu Šibenika koja je rasterećena i koja ima taj šuterski kvalitet, uveli, razigrali ih i mislili smo da će pobjeda doći sama po sebi. Međutim, drugo smo poluvrijeme smanjili i rotaciju i digli energiju i na račun te energije se vratili i dobili utakmicu tako da ćemo imati velikih problema i neki će se igrači morati zapitati koliko će dugo biti tu ako bude ovakav odnos prema klubu i dresu. To jednostavno neću dozvoliti – rekao je trener Cibone Ivan Velić.

Iduću utakmicu, u 4. kolu ABA Lige, Cibona igra protiv Cedevite koju će ugostiti u KC Dražena Petrovića u nedjelju, 21. listopada, s početkom u 19 sati.