PODIJELI

Danijel Saić, predsjednik zaprešićkog SDP-a odlučio je napustiti stranku. Tu je odluku već priopćio najbližim suradnicima, s sljedeći će tjedan o tome izvijestiti i javnost.

Saić namjerava osnovati vlastitu, neovisnu listu i već je okupio oko 80 uglednih sugrađana. Također, sa sobom povlači i polovicu vijećnika u Gradskoj skupštini. Iako o tome još ne želi govoriti, nagađa se da će ostati oporba bliska socijaldemokratskim načelima.

Prije dva tjedna uputio je otvoreno pismo Davoru Bernardiću, a razloge je objasnio novinarima N1 televizije. Saić je član Glavnog odbora SDP-a i njegov odlazak nesumljivo je novi udarac vrhu stranke.

U otvorenom pismu zatražio je uvrštenje točke dnevnog reda na sljedeću sjednicu Glavnog odbora o raspisivanju untarstranačkog referenduma na kojemu bi se članstvo izjašnjavalo o opozivu predsjednika SDP-a Davora Bernardića te o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

Stanje je neodrživo – imamo podijeljeno mišljenje, on misli da dobro vodi stranku, članovi misle da on ne radi tako dobro kako on to misli, imamo i krnje Predsjedništvo bez pet članova i ne vidi se izlaz iz te situacije, rekao je tada.

Glavni odbor mora preuzeti odgovornost za sve i nitko se ne bi trebao bojati – ako on misli da ima podršku i da vodi dobro stranku, razvrgnut će se gordijski čvor tko je u pravu – neka članstvo kaže tko je u pravu i neka se drži toga, istaknuo je Saić.

PODIJELI