PODIJELI

Nakon travanjske vježbe “Motel Plitvice 2018.”, Ured za upravljanje u hitnim situacijama u subotu, 20. listopada, na području nikad dovršene bolnice u Blatu organizira vježbu postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom “Zagreb 2018.“.

Prije šest mjeseci su se snage, koje će i u subotu predvoditi šef ureda Pavle Kalinić, odlično nosile s procedurama u slučaju radiološke nesreće, a scenarij subotnje vježbe je zajedničko djelovanje specijalističkih i općih postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba, te operativnih snaga civilne zaštite u slučaju razornog potresa na području grada Zagreba. Na vježbi se očekuje sudjelovanje oko 500 pripadnika civilne zaštite i operativnih snaga i to iz: Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Hrvatske Gorske službe spašavanja – Stanice Zagreb, Nastavnog zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zagrebačkog speleološkog saveza, Zagrebačkog radio-amaterskog saveza i udruga za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

Vježba počinje u 7 sati okupljanjem sudionika na zbornim mjestima, spremanjem opreme i polazak prema lokaciji vježbe bolnici Blato. Pokazni dio vježbe za građane i medije odvijat će se od 10.30 do 12 sati. U sklopu pokaznog dijela će osim spašavanja iz ruševina biti izvršeno prebacivanje jednog tima civilne zaštite preko rijeke Save.

Foto: zagreb.hr