PODIJELI

Bandićeva stranka postala je četvrta najjača u Hrvatskom saboru! Posljednji “ulov” je u HNS-u: bivša potpredsjednica Marija Puh, a Zagorci naveliko pričaju kako je sljedeći Bandićev kandidat lokalni šef HNS-a Anđelko Topolovec.

Posljednja Bandićeva akvizicija u svoj klub zastupnika je bivši SDP-ovac Zdravko Ronko. Prije njega prešao mu je Ivica Mišić koji je ušao na listi Živog zida i Promijenimo Hrvatsku, a privukao je i četiri zastupnika manjina: Roberta Jankovicsa, zastupnika mađarske manjine, Veljka Kajtazija, zastupnika romske manjine, Erminu Lekaj Prljaskaj, zastupnicu albanske manjine i Vladimira Bileka, zastupnika češke manjine.

Željko Lacković, čelnik Đurđevca, nije u klubu Bandića ali lojalan je Bandiću te je njegova zamjena u Saboru. Kažimir Varda je u Sabor ušao na listi HSU-a u koaliciji sa SDP-om pa prešao Bandiću. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je iz Reformista Radimira Čačića, oni su predizborno koalirali s Bandićem. Dakle, u klubu službeno, s dolaskom Puh, Bandić broji devet zastupnika, dok je Lacković deseti na kojeg može računati u Saboru.

Zagrebački SDP optužio je Bandića da je javnim novcem Zagrepčana kupio spomenute zastupnike, budući da njihovim udrugama ili mjestima gdje su na vlasti donira sve veći novac. Net.hr je objavio kako je brat Marije Puh dobio posao u ZET-u i to bez natječaja.

Podsjetimo, na izborima je njegova stranka osvojila samo jedan mandat, koji je donio upravo Milan Bandić, a koalicija u kojoj je izašao na izbore – dva mandata.

PODIJELI