PODIJELI

Na Bundeku se u subotu, 20. listopada, održava humanitarna utrka Reumatlon i Mini Reumatlon s ciljem prikupljanja sredstava za organizaciju prvog dječjeg reuma kampa.

Organizator utrka je Hrvatsko reumatološko društvo (HRD), suorganizator udruga pacijenata Remisija, parteri su Hrvatska liga protiv reumatizma, Hrvatski nacionalni odbor Desetljeće kostiju i zglobova te Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a utrke se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

U sklopu ovogodišnjeg Reumatlona održat će se tri utrke sa startnim mjestom kod mostića i amfiteatra na Bundeku: utrka na 10 km počet će u 11 sati, utrka na 5 km počinje u 11:05 sati, a točno u podne trčati/hodat će se simbolični Reumatlon i Mini Reumatlon u kojem će sudjelovati djeca i odrasli oboljeli od reumatskih bolesti te svi koji ih podržavaju.

Očekuje se dolazak oko stotinu djece oboljele od upalnih reumatskih bolesti iz svih krajeva Hrvatske, a prijavilo se više od 450 sudionika.

Pokraj staze odvijat će se niz aktivnosti: zabavne i edukativne sportske radionice za djecu (Sportska škola S10), tai chi (Wushu savez), joga u svakodnevnom životu s dr. Silvom Pukšić, internist-reumatolog, KB Dubrava fitness program (Kineziološki fakultet), kratki tečaj nordijskog hodanja (Kineziološki fakultet), pridružuju nam se i Crveni nosovi (klaunovi doktori), dok će kratki program uoči simboličnih utrka Reumatlon i Mini Reumatlon izvesti Klub Dobre Vibracije s bubnjevima.
Program na Bundeku trajat će od 9 do 15 sati.