PODIJELI

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog najavljen je koncert Zagrebačke filharmonije i četiriju diva – Radojke Šverko, Marije Husar Rimac, Martine Tomčić i Ivane Husar Mlinac. Koncert humanitarnog karaktera održat će se u petak, 19. listopada u 19.30 sati.

Koncert organizira Hrvatska udruga za bolesti štitnjače s Hrvatskim društvom za štitnjaču i uz podršku Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestara milosrdnica.

Bolest štitnjače je najrasprostranjenija i najčešća bolest žena. Uvođenjem ultrazvuka prije 20 godina se otkrilo da svaka druga osoba ima čvor u štitnjači, a svaka peta okultni karcinom štitnjače. Ni u jednome drugom području, osim u onkologiji, ne postoji takav pritisak alternativnih postupaka kao u liječenju bolesti štitnjače. Jedan od ciljeva Udruge je da stručno prosvjećuje građana te da utječe na primjenu pravilne terapije jer su bolesnici često skloni različitim alternativnim sredstvima koja mogu biti štetna, istaknuo je predsjednik HAZU i počasni predsjednik Hrvatske udruge za bolesti štitnjače akademik Zvonko Kusić.