PODIJELI

U nedjelju u 19 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović igra se gradski derbi Cibone i Cedevite, u sklopu 4. kola ABA lige košarkaša.

Cedevita u regionalnoj ligi ima omjer 1-2 (porazi kao domaćin od Partizana i Mega Bemaxa i pobjeda kod Zadra), a Cibona 0-3.

– Svjesni smo da moramo napredovati korak po korak. Katkad počinjemo utakmice bez energije, a ovu utakmicu posebno moramo započeti s visokom energijom jer igramo protiv gradskog rivala. To nam je važna utakmica i želimo na terenu igrati s puno energije i igrati bolje nego u prošlim utakmicama – izjavio je trener Cedevite Sito Alonso, koji na usluge ozlijeđenog Filipa Krušlina neće moći računati još dva mjeseca, dok bi se Karlo Žganec trebao vratiti za nekoliko dana.

Cibona i Cedevita već su se susreli u pripremnoj utakmici prije početka sezone, tako da ih je Alonso upoznao.

– Mnogo toga se promijenilo. Tada smo mi igrali bez reprezentativaca, ali tada smo imali intenzitet s kojim smo igrali u pripremnim utakmicama, a sada s tim imamo problema. Želimo u ovoj utakmici imati isti intenzitet kao u pripremnim utakmicama jer moramo igrati s visokim intenzitetom. Jasno, trebamo i pobijediti – dodao je Alonso.

Ciboni je, osim ranije ozlijeđenih Marina Rozića i Krešimira Ljubičića, upitan i Marko Ljubičić koji vuče ozljedu šake još od utakmice s FMP-om.

– Još jedan od teških i zahtjevnih protivnika. Znamo da Cedevita ima velike ambicije ove sezone i s te strane će nam biti najteži protivnik do sada. Mi ćemo više gledati sebe i da poboljšamo svoju igru mada imamo zdravstvenih problema koji su dosta veliki no ovi koji su zdravi nadam se da će dati svoj maksimum i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Marko Ljubičić nam je jako upitan zbog ozljede koju je zaradio protiv FMP-a. Nama je svaki igrač jako bitan i izostanak bilo koga je hendikep ali nećemo kukati, dat ćemo svoj maksimum i nadamo se da će biti dovoljno za pobjedu – rekao je Ivan Velić, trener Cibone.