PODIJELI

Dinamov savjetnik i bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić gostovao je na N1 televiziji u Bosni i Hercegovini.

Ne smatra se bjeguncem jer ga je “presuda u Osijeku zatekla na službenom putu u BiH.”

Objasnio je kako se radilo u njegovo vrijeme menadžiranja: – Na prostoru bivše Jugoslavije bilo je potpuno normalno da igrači i klubovi dijele transfer. Ja sam bio investitor u mlade talente. Investirao sam u mlade igrače. Imao sam privatni građanski ugovor s (Lukom) Modrićem. Kada je on otišao iz Dinama (u Tottenham) platio je porez. Onda je on svoj novac podijelio između sebe i mene. Tih 52 milijuna kuna je u rukama Mamića i Modrića. Ja sam novac iz Dinama iznio preko tih igrača. Ili smo zajedno supočinitelji ili nitko nije kriv, rekao je.

O trenutačnoj financijskoj situaciji izjavio je:

– Moja je imovina blokirana. Svi članovi moje obitelji su blokirani. Imam sreće što moj brat Zoran već tri godine radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pa mi on pošalje nešto novca. No, neću glumiti siromaha. Imam dovoljno za hranu. Imam dovoljno za lemuzinu u crkvi. Imam toliko da sam prije tri mjeseca jednom dečku, koji je u kolicima, kupio stan u Međugorju. To nikome nisam rekao.

PODIJELI