PODIJELI

Kada uspijete u šest mjeseci doći do gubitka od 54 milijuna kuna, onda ste ili veličanstveno nesposobni ili vas jednostavno nije briga jer znate da će vaše minuse pokriti građani Zagreba iz svojih novčanika – rekao je Tomislav Stojak, gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a, komentirajući loše poslovanje ZET-a u prvih šest mjeseci 2018. godine.

– ZET-om se loše upravlja, menadžment ne donosi prave odluke, dugogodišnji vrijedni radnici ZET-a ne pitaju se ništa, ne sudjeluju u kreiranju budućnosti tvrtke, pruge se ne obnavljaju, prihodi od prodaje karata na svim razinama padaju, ali subvencije Zagrepčana iz proračuna će i nadalje financirati takav nerad i nesposobnost s 550-600 milijuna kuna godišnje iz proračuna – dodao je Stojak.

– Ukoliko se ovakvo poslovanje nastavi, u vrlo skoroj budućnost moglo bi se realno dogoditi da se će se prepoloviti broj vožnji autobusa i tramvaja, smanjiti broj stanica, ukidati pojedine linije, a time će biti pogođeni najviše stariji građani i oni koji ZET koriste za posao. Krajnje je vrijeme da se stvari u gradu počnu mijenjati, počev od uprava gradskih tvrtki do gradonačelnika – dodao je Stojak.

Nije Stojak na konferenciji za medije imao samo na umu ZET. Osvrnuo se i na  nezadovoljavajuće izvršenje gradskog proračuna u prvih šest mjeseci ove godine, te na činjenicu da se neki, takozvani strateški projekti kao što je žičara, pruga od Kvaternikovog trga do Kosnice, te recimo križanje Soblinečke-Prepuštovečke i Šašinovečke u Sesvetama niti ove godine neće započeti budući da predviđenim izmjenama proračuna ostaju praktično bez sredstava.

– Svake godine jedna te ista priča, koja najviše govori o načinu upravljanja Zagrebom. Bez ikakve vizije i smisla – zaključio je Stojak.

 

 

PODIJELI