PODIJELI

U srijedu navečer bilo je burno na Trnju, ponovno su huligani osramotili normalne građane Zagreba svojim ponašanjem.

Oko 18 sati, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, više je nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je potom ušao u predvorje knjižnice, a nepoznati počinitelji za njim, objavila je PU zagrebačka.

Policija je objavila kako je 29-godišnjak fizički napao 21-godišnjaka kojemu je liječnička pomoć pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Napadač je priveden, a za ostalima se traga.

U Paromlinskoj je istovremeno više nepoznatih počinitelja u ugostiteljskom objektu Dalmatinka uništavalo inventar, zapalilo baklju i fizički napalo 64-godišnju vlasnicu lokala. U KB Dubrava su joj utvrđene teške ozljede.

U oba slučaja su, tvrde svjedoci, napadači pripadnici BBB.

Iza šturog policijskog izvješća krije se posebno gnjusan zločin. Svako je nasilje neprihvatljivo, napad skupine od desetak-petnaestak mladića protiv jednog, cipelarenje, posebno je odvratno. Jednako kao i mržnjom motivirano ponašanje mladih. Nažalost, napadi prema osobama jer govore drukčijim jezikom, imaju drukčiju boju kože ili navijaju za drugi klub, nisu samo “privilegija” Zagreba. Ima ih posvuda ne samo u Hrvatskoj, ali ne bi smjeli proći nekažnjeno ne samo pravosudno, već i s jasnom i glasnom javnom osudom. Nećemo ih nikada iskorijeniti, ali o njima treba govoriti u obitelji, u školama, u medijima…

 

PODIJELI