PODIJELI

Planirani početak zatvaranja rotora u Remetincu ponovno je prebačen, doznaje Dnevnik.hr.

Rotor je prvotno trebao biti zatvoren početkom studenog 2018., onda je polovicom listopada najavljeno kako će se zatvoriti krajem studenog, a sada je nova informacija 15. prosinca.

Prema istom izvoru, Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, radovi će trajati do 30. siječnja 2020. godine

Kada su u srpnju započeli pripremni radovi, najavljivalo se kako će sve biti gotovo za 18 mjeseci, odnosno da će otvaranje biti krajem 2019., početkom 2020. godine. Iz grada i dalje uporno tvrde da će biti tako, a brojni građevinski stručnjaci tvrde da nema šanse da bude tako, ako će se svi izvođači držati pravila građenja.

– Što se tiče obilaznih pravaca, izgradit će se privremene prometnice s četiri vozna traka (po dva u smjeru istok-zapad) te će se provesti usklađivanje svih semaforskih uređaja u široj okolici radova. Veliki dio prometa koji sada ide preko rotora planira se prebaciti na druge prometne pravce – najavljuju iz Grada Zagreba.

Čini se kako je plan usmjeriti promet, koji inače ide kroz Remetinec, na ulaz Zagreb zapad, Buzin, čak i na jugoistočni ulaz u grad (Domovinski most i Radničku cestu koja se otvara u u utorak, 30. listopada).

Kao i datumom zatvaranja rotora, tako se razbacuju i iznosima radova. Prije nekoliko mjeseci bilo je 224 milijuna, a onda počelo govoriti o 300 milijuna kuna vrijednim radovima. Do završetka radova možda dobijemo još veči iznos.

Na papiru to izgleda lijepo, ali tek će praksa pokazati znaju li svi iz Grada uključeni u projekt rotora, svoj posao.