PODIJELI

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u utorak je, prije početka sjednice zagrebačke Gradske skupštine, upozorio da se Skupština odvija pod velikim dojmom političke trgovine koju gradonačelnik Milan Bandić provodi novcem Zagrepčanki i Zagrepčana.

– Vidimo i u izvršenju proračuna za šest mjeseci da kada treba dati novac udrugi i kada treba iskoristiti novac Zagrepčana da širiš svoj utjecaj, da politički trguješ, onda se dogodi izvršenje preko 80 posto, a kada imaš komunalne zadatke, primjerice žičara ili neke druge razvojne projekte onda je to izvršenje ispod 10 posto, konkretno kod žičare manje od pet posto – rekao je Maras.

Istaknuo je kako Zagrebom upravlja interesna skupina na čelu koje je gradonačelnik Bandić i koja troši gradski da bi politički trgovala i širila svoj utjecaj, a Bandiću svesrdno, kaže, pomaže premijer Andrej Plenković kojemu sve to odgovara.

Potvrdu o ‘trgovini’ vidi i u odluci o održavanju rasvjete koju je Ministarstvo graditeljstva proglasilo nevažećom, a na Gradskoj skupštini pokušava se legalizirati kako bi se, tvrdi, nastavilo uzimati svake godine preko 30 milijuna kuna za održavanje javne rasvjete.

PODIJELI