PODIJELI

KK Cedevita od četvrtka ima novo, zvučno igračko ime u svojim redovima. Naime, u srijedu je klubu pristupio američki branič Jacob Pullen i priključio se  momčadi u Beogradu, zajedno s  Tonijem Katićem, gdje je stigao i ostatak momčadi zrakoplovom iz Istanbula. U Beogradu Cedevita u subotu 21 sat igra s Crvenom Zvezdom derbi 6, kola ABA lige.

Dvadesetosmogodišnji (10.11.1989. Illinois, SAD) playmaker Jacob Pullen igrao je za Cedevitu u euroligaškoj TOP16 sezoni 2015/2016, s trenerom a danas sportskim direktorom kluba Veljkom Mršićem.

– Stvarno sam sretan što sam se vratio i jedva čekam zaigrati. Odradio sam nekoliko treninga, gledao momčad u pobjedi protiv Budućnosti VOLI i prije toga protiv Lokomotiv Kubana. Momčad je dobra, ima dosta mladih igrača. Moramo dokučiti kako krenuti pobjeđivati u ABA ligi. To je važno a ja sam sretan pomoći. U pristojnoj sam formi, spreman za igru. Naravno, moram uhvatiti natjecateljski ritam ali i to će brzo.

Pullena je dočekao i trener Slaven Rimac:

– Treba vidjeti koliko je to daleko od prave sportske forme, od pravih utakmica, makar je na treninzima (Pullen je odradio desetak treninga sa momčadi) bio ok. Sigurno je da je kvalitetom i iskustvom kvalitetno pojačanje, onako kako je onda igrao za Cedevitu ABA ligu i iskreno se nadam da će to pokazati i na terenu.