PODIJELI

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je delegaciju Skupštine grada Jagodine na čelu s kontroverznim predsjednikom Skupštine Draganom Markovićem Palmom.

Na sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se o jačanju suradnje dvaju gradova u područjima sporta, gospodarstva i kulture te su delegacije razmijenile iskustava o infrastrukturi, dovođenje stranih investitora i ekonomske razmjene između Srbije i Hrvatske.

”Želimo odnose kao što smo imali u Jugoslaviji. Zato se Bandić i ja zalažemo za kulturnu suradnju i razmjenu kulturno umjetničkih društava i ekonomsku razmjenu. Bandić i ja nismo političari, mi smo državnici i gospodarstvenici jer političari traju jedan mandat”, rekao je nakon sastanka Dragan Marković.

Rekao je da poštuje hrvatski narod, a kao dokaz je naveo da je supruga urednika na njegovoj televiziji Hrvatica. Rekao je da je Bandić samostalan jer mu nitko ne piše govore nego sve govori iz glave.

Neću više slušati priče koje su nanijele štetu. ”Kad čujem političare da tako govore, odmah menjam kanal, bre”, rekao je Palma poznat po bliskoj suradnji s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom s kojim je 1993. godine osnovao Stranku srpskog jedinstva.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da mu je jako drago što je došao Palma u posjet i da jedva čeka posjetiti Šumadiju. ”Hvala Palma što si došao, hvala tvojim saradnicima”, rekao je Bandić i naglasio da treba rušiti barijere i predrasude. Za Markovićev put devedesetih Bandić je rekao da svatko ima svoj put. ”Treba se okrenuti naprijed”, rekao je Bandić.

”Nisam imao nikakve veze s ratom u Hrvatskoj, u politiku sam ušao 1995.” rekao je Palma. Na dodatna pitanja o Arkanu nije htio odgovarati.

PODIJELI