Jesu li Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović prestali biti članovi GNK Dinamo ili su to i dalje, pitanje je na koji smo u nedjelju dobili različite odgovore, ovisno tko ih je davao.

Rasprava oko članstva započela je priopćenjem Udruge “Dinamo to smo mi” u jutarnjim satima, u kojem je pisalo da je predstavnik Udruge prošlog tjedna obavio uvid u registar članova GNK Dinamo Zagreb među kojima više nema Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića, trojice nepravomoćnih osuđenika za izvlačenje 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.

Iz Udruge su napisali da su tako potvrđene glasine o tome kako je Uprava kluba bila primorana izbaciti spomenutu trojicu iz kluba nakon što je još u svibnju ove godine Udruga “Dinamo to smo mi” zatražila njihovo isključenje iz članstva.

Brza reakcija je uslijedila iz GNK Dinama koji su odbacili sve navode Udruge i da jedino Izvršni odbor kluba ima mogućnost nekoga brisati iz članstva.

Nakon te objave, najavljena je konferencija za medije na kojoj je Predsjednik Udruge članova Dinama “Dinamo to smo mi” Juraj Čošić izjavio jkako u Udruzi i dalje stoje iza priopćenja koje su jutros pustili te kako je demantij GNK Dinamo Zagreb pun laži.

“Pozivamo ljude u Dinamu da jasno odgovore na pitanje – je li Zdravko Mamić član kluba ili nije. U popisu koji su predočili našem predstavniku njega nije bilo, kao ni Zorana Mamića i Damira Vrbanovića. Zašto do danas nisu odgovorili na naš zahtjev podnesen u svibnju da se zbog procesa i optužnica, koju su u međuvremenu postale nepravomoćne presude, spomenuti isključi iz članstva Dinama. Ako oni tvrde da Izvršni odbor nije donio tu odluku, neka onda odgovore kako to da oni nisu članstvu i zašto to nisu učinili, a dužni su po važećem statutu Kluba”, kazao je Čošić.