PODIJELI

Prekinuta sjednica zagrebačke Gradske skupštine, koja je započela prošlog tjedna, u ponedjeljak poslijepodne je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, a nastavak je zakazan za ponedjeljak, 12. studenoga.

Pred zastupnicima su bile preostale 23 točke od njih 44, koliko ih je na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine, koja je počela 30. listopada, no zastupnici nisu odradili niti jednu.

Sjednica je počela stankom jer je gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) od gradonačelnika Milana Bandića zatražio da se Zagrepčanima ispriča zbog prošlotjednog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, zaprijetivši napuštanjem sjednice ukoliko isprika izostane.

– U znak prosvjeda zbog ovog gradonačelnikovog moralnog i političkog ispada, Klub Neovisni za Hrvatsku traži gradonačelnikovu ispriku građanima Zagreba, a ukoliko ona izostane napustit će današnju sjednicu Skupštine. Gospodo i gospođe zastupnici iz većine, iz skupštinske oporbe imate kvorum, presložite se u hodu i nastavite s radom. Spasiba – rekao je Hasanbegović.

Nakon stanke, Odbor za Statut, Poslovnik i propise donio je mišljenje da stanka koju su zatražili Neovisni nije bila opravdana, jer se radilo o tematici koja nema veze s točkama sjednice Skupštine.

Klub BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke – Reformista te Klub zastupnika lijevog bloka zatražio je stanku kako bi razmotrili stajalište Odbora za statut, ali povratkom u dvoranu, predsjednik zagrebačke Skupštine Andrija Mikulić utvrdio je da su prisutna 22 zastupnika i da nema kvoruma za nastavak sjednice.